Avslutning av kulturskoleåret 2023/24

Kulturskoleåret nærmer seg slutten og vi har hatt mange flotte og lærerrike opplevelser gjennom året. Til jul ble det gjennomført skolekonsert på alle skolene. På vårparten har det vært arrangert UKM hvor flere av Balsfjordelevene fikk vist frem sine kunstneriske ferdigheter både lokalt og også på Fylkesmønstringa på Finnsnes. Noen var også så heldige å få delta på Vårens vakreste musikkeventyr sammen med andre kulturbærere i ulik alder og sjanger. Gjennom året har vi også vært så heldige å få arrangert noen kunstkurs med god deltakelse. Dette er noe vi håper å få til på fast basis gjennom hele skoleåret. […]

Nytt kunstkurs for barn og ungdom

Vi inviterer til et nytt kurs i visuell kunst «Modellering» på Balsfjord Kulturskole. Elevene vil lære hva tredimensjonale former og skulptur er. De skal prøve å lage sine egne figurer, alt fra dyr til fantasiskulpturer. De skal også male sine egne skulpturer.  Vi starter 4.april på Storsteinnes skole og 5.april på Nordkjosbotn. Vi møtes på torsdagen kl 18-19-30 på Storsteinnes skole og på fredagen kl 15.45-17.15 på Flyktningtjenesten på Nordkjosbotn. Påmelding er nødvendig.

Kaffemaling

Kulturskolen inviterer kunstinteresserte elever til det nye visuelle kurset «Kaffemaling». Kurset har 8 leksjoner på 1,5 timer. Vi starter med nytt kurs på Nordkjosbotn skole 23.01 og på Storsteinnes skole 25.01. Møtes på Nordkjosbotn skole på tirsdager kl.14-15.30 og på Storsteinnes skole på torsdager kl. 18-19.30. Vi skal male frukter, blomster, landskaper, dyr, påskebilder. Send påmelding snarest til Balsfjord kulturskole på mail frst@balsfjord.kommune.no Hilsen, Marianna Semeniuta, kunstlærer.

Visuell kunst

Da har vi avsluttet første runde med Visuell kunst 1, denne uka starter vi opp med Visuell kunst 2 på både Storsteinnes og Nordkjosbotn. Vi har lyst til å vise fram noen av resultatene fra kunstkursene. Du har også mulighet til å få se disse kunstverkene på flere ulike utstillinger utover vinteren, kanskje dukker de opp i et offentlig bygg nær deg.

Ung Arrangør

Går du rundt og tenker at det hadde vært gøy å kunne lage ei forestilling eller sette opp en konsert? Kulturskolen har et tilbud til deg som har lyst til å lære mer om det å være arrangør. Her lærer du om alt det som må til for å sørge for at et arrangement skal gå bra, om sceneteknikk, lyd, lys, konferansierrollen, det å være vertskap, og alt det arbeidet som må gjøres i forkant av ei forestilling. Du kommer også til å inngå i et team på en av kulturskolens arrangementer gjennom året, der får du trent på det […]

Danseskole er i gang

Da har vi startet opp med dansekurs igjen. Det er foreløpig to aldersdelte grupper på Storsteinnes skole, men vi håper å kunne starte opp ei gruppe på Nordkjosbotn i løpet av høsten. Kurset er for elever fra 1.-8. trinn, og vil i første omgang gå fram til nyttår. Det er ikke for sent å melde seg på, innmelding på kulturskolens hjemmeside. 1.-4. trinn: 14.45 – 15.30 5.-8. trinn: 16.00 – 17.00 Danseinstruktør er Frid Schau.

Nytt kunstkurs for voksne

Vi inviterer alle over 15 år til nytt kunstkurs. Er du kunstinteressert og ønsker å bli med oss, skriv en e-postsøknad og meld deg på som kursdeltaker. Kurset varer i 8 uker og starter i oktober. Vi skal studere ulike raske tegne- og maleteknikker i kunst. Påmelding til Marianna på e-post mariannasemeniuta(a)gmail.com Pris på hele kurset inkludert materiell er kr 3000,- Kurset forutsetter at det blir nok påmeldte.